POLEDNÍ MENU – Čtvrtek 10.7.: Kde se dnes v Pařížské ulici a okolí můžete dobře najíst?

Dobře se najíst v Pařížské ulici a okolí je hračka, stačí si jen dobře vybrat…

Poradíme vám, kde a co si dnes můžete dát dobrého!

POLEDNÍ MENU – Čtvrtek 10.7.

(vybraná jídla a restaurace v lokalitě Pařížské ulice a okolí)

LOKALITA PRAŽSKÁ PAŘÍŽSKÁ ULICE

GREENHOUSE

HOTEL FAIRMONT PRAGUE

Pařížská 30, Praha 1 – Josefov 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

1 chod – 300 Kč

2 chody – 380 Kč

3 chody – 450 Kč

Cena zahrnuje 1 nápoj dle vašeho výběru:

Pivo, sklenku Hort vína, nealkoholický nápoj nebo vodu

Předkrmy:

Rybí kroketa | Koprová majonéza, nakládaná zelenina, citrónová kůra

Cibulačka | Gruyére sýr, pečivo

Mrkvový salát | Mrkvové pyré, zeleninové čipsy

Hlavní jídla:

Nízký roštěnec | Omáčka z lišek, pečené brambory

Rybí koláč

Tagliolini | Citrónová emulze, bazalka, parmazán

Dezerty:

Jahodová kremrole

Pražská koule |Slaný karamel, lískové ořechy

LES MOULES

Pařížská 203/19, Praha 1 

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 11:30 do 15:00 hodin společně s a la carte nabídkou

Polévka:

Chlazená okurkovo-koprová polévka Tarator s Keta kaviárem – 129 Kč

Speciální nabídka poledního jídla:

Mesclun salát s grilovanou chobotnicí, nakládanými žampióny a smaženými kapary

– 349 Kč

Tomato risotto s mozzarelou a bazalkovým pestem –   299 Kč

COTTOCRUDO

HOTEL FOUR SEASONS PRAGUE

Veleslavínova 1098/2a, Praha 1 

Pracovní oběd se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin.

CHUŤ KAMPANIE

Kampánie, která se nachází v jižní Itálii, je jedním z nejchutnějších a kulturně nejbohatších regionů země. Díky Neapoli jako hlavnímu městu a pamětihodnostem, jako je pobřeží Amalfi, Vesuv a Capri, odráží zdejší kuchyně dokonalou rovnováhu země a moře, která má bohatý středomořský charakter.

BUSINESS LUNCH

Dva chody 690 Kč / Tři chody 790 Kč

PRVNÍ CHOD:

NAPOLETÁNSKÁ FRISELLA Pinsa, rajčatová variace, omáčka z tuňáku, grilovaná kukuřice

CHLAZENÁ POLÉVKA PIZAIOLA Rajčatová polévka, Stracciatella sýr, oreganový olej

DRUHÝ CHOD:

ŠPAGETY AGLIO E OLIO S ANČOVIČKOVOU COLATUROU Z CETARYKonfitovaný česnek, chilli olej, petrželkové coulis, ančovičková omáčka, opečený chléb

KRÁLÍK Á LA ISCHIAKráličí stehno, černé olivy, redukce z bílého vína, pikantní omáčka z cherry rajčat

TŘETÍ CHOD:

ITALSKÉ SÝROVÉ TRIO Jablečný kompot, žitný chléb

OLIVOVÁ PĚNA – Mandlové křupky, cantaloupe brunoise, limoncello sorbet

LOKALITA BÍLKOVA ULICE

P E P E N E R O

Pizza & Pasta

Bílkova 132/4, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Zeleninová polévka Minestrone – 195 Kč

Krémová polévka z rajčat a bazalky se zakysanou smetanou a krutony – 195 Kč

Kuřecí vývar s domácími cappelletti – 210 Kč

Vývar z mořského vlka s míchanými rybími kuličkami – 210 Kč

Hlavní jídlo:

Kuřecí prso s pečené brambory provoněné bylinkami a demiglace s pečenými bramborami a demiglace – 450 Kč

Grilované filety z mořského vlka s míchaný salát a holandskou omáčkou – 550 Kč

Pizza:

Pepe Nero – Rajčata, mozzarella, papriky, klobása, slanina, černý pepř – 385 Kč

Dezerty:

Pannacotta ai frutti di bosco – 210 Kč

Cheesecake z pistácií a bílé čokolády – 220Kč

Tortino cioccolato – Horká čokoláda, vanilková zmrzlina, mandlová drť, černé třešně

– 255 Kč

LOKALITA ŠIROKÁ ULICE

ALFORNO

Široká 25/6, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:00 do 15:00 hodin.

Polévka:

Špenátová polévka s krutóny a sýrem Grana Padano –    55 Kč

Hlavní jídlo:

Pizza Melanzane e pancetta, lilkový krém, pancetta, cherry rajčata, mozzarella, Grana Padano, bazalka – 185 Kč

Risotto s vepřovou panenkou, špenátem a cherry rajčaty – 185 Kč

Pečený losos na bylinkách s cizrnovým pyré – 235 Kč

LOKALITA PLATNÉŘSKÁ ULICE

POTREFENÁ HUSA – Platnéřská

Platnéřská 88/9, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 10:00 do 14:00 hodin.

Polévka:

Boršč se zakysanou smetanou, 0,25l   –    42 Kč

Hlavní jídlo:

KUŘECÍ PRSA gratinovaná sušenými rajčaty, chřestem a mozzarellou se smaženými kroketami a holandskou omáčkou, 150g  –   179 Kč

PEČENÝ KVĚTÁK NA GRILU, zapečený s parmazánem, celerovo-bramborové pyré, okurkový salát tzatziki (bez lepku) , 150g – 175 Kč

Tip šéfkuchaře:

ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK plněný slaninou, cibulí, klobásou, vejcem a kyselou okurkou v silné hovězí omáčce s dušenou rýží, 150g – 195 Kč

LOKALITA VĚZEŇSKÁ ULICE

Pastacaffé Vězeňská 

Vězeňská 1, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do vyprodání.

Polévka:

Zeleninová polévka s vejcem a krutony –    88 Kč

Hlavní jídlo:

Pečené kuře s nádivkou, nové brambory, pečená zelenina –   345 Kč

Lasagne s neapolským ragú – 315 Kč

LOKALITA PRAŽSKÝ STAROMÁK

420

Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1 

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:40 do 15:00 hodin.

Předkrmy:

Tarator s kefírem – Studená okurková polévka s kefírem, koprem, pečeným česnekem, bylinkovým olejem a uzenými vlašskými ořechy – 280 Kč

Konfitované srdíčka s majoránkou – Konfitované kachní srdíčka s kedlubnovým zelím, salátem z cibule a petržele s majoránkovou šťávou a česnekové krutony – 280 Kč

Hlavní jídlo:

Králičí ragú se špenátovými noky – Králičí ragú s noky z pečených brambor a špenátu s křupavým kadeřávkem, nakládanou hořčicí a horským sýrem – 385 Kč

Telecí na houbách – Telecí roláda s jemnou omáčkou z lesních hub s nakládanými liškami, jarní cibulkou, škvařeným špekem a jasmínovou rýží – 395 Kč

Dezerty:

Pečené blumy – Karamelizované pečené blumy s tvarohovou espumou, zmrzlinou z modrého máku a máslovou drobenkou – 210 Kč

Zmrzlinový pohár – Mandlová zmrzlina s ostružinovým kompotem, přelivem z bílé čokolády, křupavými praženými mandlemi – 210 Kč

RESTAURACE MINCOVNA

Staroměstské náměstí 930/7, Praha 1 – Josefov

Obědové menu se podává ve všední dny v čase od 11:30 do 14:30 nebo do vyprodání.

Polévka:

HOVĚZÍ VÝVAR S NUDLEMI –    59 Kč

Hlavní jídlo:

 PEČENÁ KRŮTÍ PRSA s omáčkou Choron, americké brambory s karotkou –   199 Kč

CHILLI CON CARNE s kysanou smetanou, pšeničná tortilla – 199 Kč

BROKOLICE V SEZAMOVÉM TĚSTÍČKU, rýže, salát z okurek s koriandrem – 189 Kč

Tip šéfkuchaře:

CAESAR SALÁT S GRILOVANÝMI KUŘECÍM MASEM, vařeným vejcem, sýrem Gran Biraghi a česnekovými krutóny – 249 Kč

Nápoje k polední nabídce:

Limonáda, 0,3l – 20 Kč

Birell pomelo-grep točený, 0,3l – 25 Kč

LOKALITA PRAŽSKÁ KAMPA

RESTAURACE MONASTIQ

HOTEL MANDARIN ORIENTAL, PRAGUE

Nebovidská 459/1, Praha 1 – Malá Strana

Polední menu se servíruje ve všední dny v čase od 12:00 do 15:00 hodin

Cena:

2 chody – 590 Kč

3 chody – 690 Kč

Předkrmy:

Telecí tatarák | Japonská majonéza, zmrzlina z hrubozrnné hořčice, lesní med, chlebové chipsy

Kedlubnový salát | Zakysaná smetana, řeřicha, kapary, jablko Granny Smith

Hlavní jídla:

Grilovaný losos | Černé rýžové rizoto, baby špenát, krémová rybí omáčka, lososový kaviár

Těstoviny Cacio e Pepe | Měkké vejce, kozí sýr

Dezerty:

Jahody | Raw cheesecake, rebarbora, jahody, mandlová zmrzlina

Výběr šéfa cukráře

Polední menu na Pražských Příkopech

podporuje:

HOTELHOUSE.cz

Portál o hotelech, pensionech a spa resortech.

Nevyjímaje restaurace, loby, bary, kavárny a vinárny.

Naleznete zde i tipy na golfová hřiště a resorty, fitness, sportoviště, bazény a koupaliště.